Rigatoni met artisjokken en pecorinokaas
Door: Linda op 10 oktober 2011
Recept omschrijving
Rigatoni met artisjokken en pecorinokaas
Ingredienten
- rigatoni (of penne rigate)
- artisjokharten (diepvries of uit blik)
- rijpe tomaten
- kleine ui
- olie extra vergine
- zout
- peterselie
- geraspte Pecorinokaas
Kook instructies:
Kook de artisjokharten enkele minuten in niet-gezouten water. Hak de ui fijn en fruit hem in de olie. Voeg daar de in blokjes gesneden artisjokken bij. Houd het kookvocht bij.
Bak de artisjokken 5 minuten in wat olie; Kruid met zout. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Voeg ze bij de artisjokken. Proef of je eventueel nog wat moet bijkruiden en voeg 1 pollepel van het kookvocht van de artisjokken toe.
Kook de pasta in het kookvocht van de artisjokken, waaraan je wat zout toegevoegd hebt. Als de artisjokken zacht zijn, haal je ze van het vuur en voegt een lepel gehakte peterselie toe.
Kook de pasta beetgaar. Giet ze af. Meng ze met de saus en voeg de geraspte pecorino toe. Reken ca. 1 lepel kaas per persoon (of meer als je dat wil). Schep om tot de kaas gesmolten is en dien onmiddellijk op.