Risotto frutti di mare
Door: Linda op 15 oktober 2011
Recept omschrijving
Risotto met heerlijke vis erin. Ok, er wel even bij blijven, maar dan heb je ook Risotto frutti di mare.
Ingredienten
- grote kop risottorijst
- zalm
- zeevruchten (diepvries)
- witte vis
- scampis
- rode paprika
- uien
- wortel
- tomaten
- verse champignons
- olijfolie
- bouillonblokje (groenten)
- fijngehakte peterselie
- peper
- Spaanse peper fijngehakt
Kook instructies:
Snij de groenten fijn (paprika,ui en wortel) en stoof aan in een pan met olijfolie. Voeg nadien de fijngesneden paddestoelen toe. Voeg rijst bij in de pan en bak hem even aan. Voeg water toe (waterkoker) en laat het op een zacht vuur sudderen. Voeg de kruiden toe.
Na een 10tal minuten voeg de zalm en de witte vis toe en eventueel nog wat water. Voeg nadien de scampis en de zeevruchten toe en laat verder sudderen. Roer op het einde de tomatenblokjes en de gehakte peterselie toe. De rijst mag niet te droog zijn maar smeuïg.