Risotto met citroenkruid en vis
Door: Linda op 27 juni 2011
Recept omschrijving
Dit is een prachtig Risotto gerechtje met verse vis en citroenkruid. Je moet er even bijblijven, maar dan krijg je ook de lekkerste risotto.
Ingredienten
- boter
- witvisfilet in blokjes van 3 cm
- visbouillon
- ui, fijngesnipperd
- teentje knoflook
- gemalen kurkuma
- arboriorijst
- citroensap
- fijngehakte verse peterselie
- fijngehakte verse bieslook
- fijngehakte verse dille
Kook instructies:
De helft van de boter in een middelgrote pan smelten
Blokjes vis in de pan doen en op halfhoog vuur 3 min.bakken tot de vis gaar is; uit de pan halen en apart zetten.
Visbouillon in een andere pan doen, aan de kook brengen en laten sudderen.
Overige boter, ui en knoflook in de eerste pan doen en op halfhoog vuur 3 min.roeren tot de ui zacht is.
Kurkema toevoegen en 1 min.roeren.
Rijst toevoegen en goed mengen. 1 kopje kokende visbouillon toevoegen en op laag vuur laten koken tot alle bouillon is geabsorbeerd; regelmatig roeren.
Het proces herhalen tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst zacht en romig is; het vuur temperen.
3.Citroensap, peterselie, bieslook en de dille erbij doen en goed roeren.
De stukjes vis er voorzichtig doorheen roeren. Meteen opdienen.