Risotto met paddenstoelen
Door: Linda op 22 april 2013
Recept omschrijving
Risotto met paddenstoelen (kies zelf maar uit welke je de lekkerste vindt).
Wat is risotto?
Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt in bouillon gekookt en tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd. Het woord risotto is afkomstig uit het Lombardisch, de streektaal van Lombardije. Het lijkt etymologisch ook sterk op het Italiaanse riso dat ‘rijst’ betekent.
Ingredienten
- rissotorijst
- wijn
- boter
- groentenbouillon
- ui
- paddestoelen
- parmezaanse kaas
- teentjes knoflook
- peterselie
Kook instructies:
Maak de paddenstoelen schoon en hak deze in stukjes.
Breng de bouillon zachtjes aan de kook. Smelt de helft van de boter op de laagste stand in een pan en voeg de fijngesneden ui en de knoflook toe Stoof de ui in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar.
Voeg nu de rijst toe, zet het vuur hoger en bak de rijst al roerend zachtjes mee Blus nu de rijst af met de witte wijn en 2 dl warme bouillon Draai het vuur lager en blijf constant roeren Voeg weer een flinke schep bouillon toe als de rijst de bouillon heeft geabsorbeerd Voeg niet te veel vocht tegelijk toe, de rijst moet steeds koken in een beetje vocht Vergeet niet te blijven roeren tijdens de bereiding en laat het vuur halfhoog staan Neem de pan van het vuur als de rijst gaar is ( na ongeveer 18 minuten) Voeg zout, kaas en de rest van de boter toe Plaats nu het deksel op de pan en laat de risotto nog 1 a 2 minuten staan totdat de kaas goed is gesmolten.
Bak nu de paddenstoelen in een beetje olijfolie en knoflook en voeg dit toe aan de warme risotto Breng op smaak met zout en peper