Roze fettucine
Door: Linda op 14 juni 2011
Recept omschrijving
Bij toeval ontdekte ik dit recept. Het is een heel simpel gerecht dat ik een handomdraai op tafel staat. Het kan met fettucine worden gegevens van ook met taglierini.
Ingredienten
- boter
- olijfolie
- teentje knoflook
- bliktomaten
- gerookte zalm
- droge witte wijn
- slagroom
- tijm
- fettucine
- verse bieslook
- zout en peper
Kook instructies:
Smelt de boter met de olie in een pan. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Voeg de tomaten en de zalm toe en laat alles 10 minuten pruttelen; roer af en toe.
Giet er de wijn bij en laat de alcohol verdampen. Roer er de room, de tijm en zout en peper naar smaak door en laat alles op laaf vuur heet worden. Kook de taglierini in veel kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar. Of kook een andere pasta. Laat het uitlekken, doe in een pan met de saus en roer een par minuten. Bestrooi het met bieslook en zat het gerecht meteen op tafel.