Sardinepastaschotel

Door: Linda op 1 maart 2015

Recept omschrijving

Sardinepastaschotel

Ingredienten

  • blikjes sardientjes op olie
  • rode paprika
  • grote ui
  • courgette
  • bakje champignons (250gr)
  • bolletjes mozzarella
  • penne
  • olijfolie
  • teentje knoflook
  • kruidenbouquetblokjes peterselie knoflook (Knorr)
  • bekertje crème fraîche (125 ml)
  • zout en peper.

Kook instructies:

Verwarm de oven voor op 220'C. Laat de sardientjes uitlekken. Snijd de rode paprika in reepjes, de ui in halve ringen, de courgette in staafjes en de champignons in plakjes. Snijd de bolletjes mozzarella in plakjes. Kook de pasta beetgaar zoals op de verpakking staat. Verhit in een wok 2 el olijfolie en fruit er de ui en uitgeperste knoflook kort in aan.

Voeg de courgette, paprika en champignons toe en roerbak gedurende 2 min. Voeg de kruidenbouquetblokjes toe en schep alles goed door elkaar. Schep de crème fraîche door de massa. Doe de pasta in een ingevette ovenschaal en schep er het groentemengsel op. Schik de plakjes mozzarella en de sardientjes op de schotel en bestrooi met zout en peper. Zet de schotel zo'n 15 min. in de voorverwarmde oven.