Spaghetti bolognese

Door: Linda op 5 augustus 2012

bolognese saus

Recept omschrijving

Dit is een van de vele Bolognese spaghetti pasta recepten. Ook deze smaakt heerlijk. De meest optimale smaak krijg je door exact de volgorde van bereiding te volgen zoals onderstaand beschreven.

Ingredienten

  • spaghetti
  • ui
  • winterwortel
  • stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • verpakking passata (gezeefde tomaten)
  • tenen knoflook
  • zout en peper
  • rode wijn
  • rundergehakt

Kook instructies:

Maak alle ingredienten schoon en snijd deze in stukjes.

Doe olijfolie in een pan en verwarm deze.

Voeg de ui, knoflook en het gehakt toe en rul deze.

Voeg dan de winterwortel, bleekselderij en zout en peper toe.

Laat even een beetje gaar worden.

Voeg dan de rode wijn toe en laat de alcohol hieruit verdampen.

Voeg dan de passata toe en laat ongeveer 2 uur op een laag pitje (met sudderplaatje) sudderen.