Spaghetti met basilicum en pijnboompitjes

Door: Linda op 1 juli 2011

Recept omschrijving

Spaghetti met basilicum en pijnboompitjes

Ingredienten

  • spaghetti
  • koudgeperste olijfolie
  • teen knoflook uit de knijper
  • basilicumblaadjes in reepjes gesneden
  • enkele hele blaadjes voor de garnering
  • ongezoute kippenbouillon
  • pijnboompitten, geroosterd in een kleine, droge koekenpan op een matig vuur, 60 gram versgeraspte pecorino kaas
  • zout
  • versgemalen zwarte peper.

Kook instructies:

Maak de saus door eerst de olie te verhitten in een koekenpan op een matig hoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit deze ongeveer 30 seconden onder voortdurend roeren. Draai het vuur laag. Roer de basilicumreepjes erbij en laat ze circa 30 seconden meefruiten.

al dente. Doe de uitgelekte pasta bij de basilicum en knoflook. Schep alles goed om. Voeg de pijnboompitten, kaas, het zout en wat peper toe, schep nogmaals om en garneer met de hele basilicumblaadjes.