Spaghetti met saus van groene asperges en spek
Door: Tessa op 28 juni 2011
Recept omschrijving
Even lekker wat anders. Een heerlijke en snelle maaltijd met groene asperges en spek.
Ingredienten
- spaghetti
- zout
- bosuitjes
- gerookt ontbijtspek
- olie
- slagroom
- melk
- allesbinder
- peper
- nootmuskaat
- geraspte oude Goudse kaas
Kook instructies:
Kook de spaghetti in een pan met ruim water en zout in ± 8 minuten volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd ze schuin in stukjes van ± 1 cm. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd de asperges schuin in stukjes van ± 2 cm. Verhit in een pan de olie en bak het spek in ± 3 minuten krokant. Voeg de bosui toe en bak die ± 1 minuut omscheppend mee. Voeg de slagroom en de melk toe en breng de saus aan de kook. Roer de allesbinder erdoor en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Voeg de aspergestukjes aan de saus toe en laat haar in ± 2 minuten zachtjes warm worden. Doe de spaghetti in een schaal, schep er 2 eetlepels kaas door en bestrooi met de rest van de kaas.