Spaghetti met tomaat-basilicumsaus

Door: Lili op 12 maart 2012

basilicum

Recept omschrijving

Spaghetti met tomaat-basilicum saus, hmmm lekker met van die smaakvolle kleine ronde tomaatjes.

Een heerlijke pasta.

Ingredienten

  • spaghetti
  • tomaten
  • grote sjalot
  • klontjes boter
  • scheut olijfolie
  • scheutje azijn
  • handje versgesneden basilicum
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • zout & peper

Kook instructies:

Zet water op voor de pasta. Snipper de sjalot. Snijd de tomaten in stukken, verwijder hun hart.

Begin met de saus als de spaghetti in de pan gaat. Verwarm boter en olie, voeg de ui toe en bak die 1 minuut. Scheutje azijn in de pan, nog een minuut koken. Dan de tomaten erbij, 5 minuten koken. Geknipte basilicum, zout en peper er overheen. Pasta in de vergiet en dan op je bord.

Saus er overheen met veel Parmezaanse kaas.