Spaghetti porcini
Door: Linda op 8 augustus 2011

Recept omschrijving
Spaghetti porcini
Maar wat is porcini?
Gewoon eekhoorntjesbrood (Boletus edulis) is een paddenstoel die behoort tot de familie Boletaceae
Meestal wordt er de ondersoort Boletus edulis susbp. edulis mee bedoeld. Het is een uitstekend eetbare soort met een verfijnde smaak, die -ook in gedroogde vorm- uitstekend in fondue verwerkt kan worden. In de Alpen zijn boleten in gedroogde vorm veelgevraagd en duur.
(Wikipedia)
Ingredienten
- gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
- middelgrote ui
- room
- olijfolie
- truffelolie
- groente boullonblokje
- spaghetti
Kook instructies:
als voorbereiding porchini in halve liter kokend water laten wellen,indien deze grof is, dan klein snijden
over 4 borden, op de spaghetti de porcini scheppen in gelijke porties.