Spinazierisotto met pittige kazen
Door: Linda op 5 oktober 2013
Recept omschrijving
Spinazierisotto met pittige kazen
Ingredienten
- olijfolie
- teentjes knoflook fijn gehakt
- kleine ui, gesnipperd
- witte wijn
- bladspinazie, panklaar
- edammer kaas
- grof geraspte grana pandona kaas
- gorgonzola
- risottorijst
- kruidenbouillon
- zout en peper, grof
Kook instructies:
Verhit olie in een grote pan. Knoflook, ui en rijst fruiten tot de rijst glanst. De wijn toevoegen en helemaal laten verdampen. Scheut bouillon toevoegen en 15 minuten laten koken. Blijven roeren en elke keer een scheut toe blijven voegen, als het vocht door de rijst is opgenomen.
Verhit in een andere pan olie en laat daar de spinazie in slinken. Gorgonzola, edammer en 30 gram geraspte kaas door de risotto roeren en laten smelten. Vervolgens de spinazie er door en op smaak brengen met zout en peper. Bij het opdienen de overige geraspte kaas er op strooien.