Spirelli met scampi en Victoriabaars

Door: Linda op 7 november 2011

gamba - scampi

Recept omschrijving

Spirelli met scampi & Victoriabaars

Ingredienten

  • Ingrediënten voor 4 personen
  • spirelli pasta
  • scampi's
  • Victoriabaars filet, in hapklare brokken
  • sjalotten
  • teentje knoflook
  • wortelen
  • glas droge witte wijn
  • water
  • bouillonblokje
  • tomatenpuree
  • spaansepeper, fijngehakt
  • takje tijm
  • laurierblad
  • takje rozemarijn
  • snuifje venkelzaad
  • boter
  • bloem
  • room
  • het sap van een halve citroen
  • olijfolie
  • peper & zout

Kook instructies:

Ontdoe de scampi's van hun 'jasje'

Sluit de pan en laat een uurtje zachtjes koken, zeef deze bouillon en hou opzij. Maak een mooie roux met de boter, bloem en de verkregen bouillon, breng op smaak met peper, zout, tomatenpuree en room. - Bak de scampi's kort in wat olijfolie, kook de pasta al denté, giet af en doe terug in de pan.

Voeg de roomsaus eraan toe en meng er voorzichtig de visbrokken en scampi's aan toe. Sluit de pan en laat 1 à 2 minuten doorwarmen om de vis te garen. Serveer in diepe pastaborden en werk af met wat peterselie of dille.