Tagliata di Manzo
Door: Linda op 1 juli 2011
Recept omschrijving
Tagliata di Manzo
Zo maak je het (via Youtube):
Ingredienten
- extra vergine olijfolie
- middelgrote tenen gepelde knoflook
- een paar takjes verse rozemarijn
- bakplaat voor de oven
- rib eye steaks zonder bot van 5 centimeter dik
- zout en zwarte verse peper.
Kook instructies:
Doe de olijfolie en de tenen knoflook in een grote koekenpan en zet deze op een halfhoog vuur. Roer af en toe en bak de knoflook goudbruin. Het zet vuur uit, voeg de rozemarijn toe en schep deze een paar keer om.
Zet de pan met olie, knoflook en rozemarijn op een halfhoog vuur. Wacht tot de olie warm is en leg de stukken vlees erin met eventueel sap dat op de vleesplank is gelopen. Bak het ongeveer 1 minuut op hoog vuur, schep het vlees regelmatig om en strooi er een royale hoeveelheid verse peper over. 5. Schep het vlees in een verwarmde schaal en giet alle olie en sappen ujit de pan erover, maar verwijder de rozemarijn en knoflook. Serveer gloeiendheet.