Tagliatelle alla bolognese
Door: Lili op 2 maart 2012
Recept omschrijving
Een lekker standaard tagliatelle pasta recept die niet al te moeilijk is en lekker veel vitaminen bevat. We hebben dit recept alle bolognese genoemd omdat het natuurlijk geen echte bolognese is.
Ingredienten
- bakje champignons
- teentjes knoflook
- tagliatelle
- melk
- rundergehakt
- gele paprika en 1 rode paprika
- olie of boter
- gedroogde Italiaanse kruiden
- ui
Kook instructies:
Eerst champignons in plakjes 3 á 4 minuten laten bakken, daarna champignons uit pan halen en opzij zetten. Daarna knoflook in kleine stukjes snijden en in de doen, daarna 2 á 3 minuten later rundergehakt doen en rul deze, en daarna basilicum, ui, knoflook, en gedroogde Italiaanse kruiden toevoegen.
Daarna een beetje melk in gooien en roeren tot het dik wordt dat doe je dan nog 3 keer. En als laatst voeg je de stukjes paprika er bij.
Maar als je begint met koken en bakken snij alvast de paprika in stukjes. daarna weer roeren 20 á 25 minuten laten staan. Daarna pan water aan de kook rond 8 minuten laten staan tot het begint te borrelen en dan kan de tagliatelle erin en kook deze al dente. (10 minuten).