Tagliatelle alla Fiorentina

Door: Linda op 3 januari 2012

tomaten

Recept omschrijving

Tagliatelle alla Fiorentina, of te wel met riblappen.

Ingredienten

  • tagliatelle
  • runderlappen
  • takje verse rozemarijn
  • teentjes knoflook
  • zout en peper
  • rode wijn
  • blikje tomatenstukjes (400 gram)
  • blikje artisjokharten (400 gram)
  • geraspte kaas

Kook instructies:

Hak de rozemarijnaalden fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan. Pel de knoflook en pers ze uit boven de olie.

Voeg de rozemarijn toe en fruit het geheel circa 3 minuten op een laag vuur. Snijd de riblappen in dobbelsteentjes en bestrooi ze met zout en peper. Bak het vlees in de knoflookolie in circa 5 minuten bruin. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook en laat de wijn circa 3 minuten iets inkoken. Roer de tomatenblokjes door het vleesmengsel en breng het geheel aan de kook. Temper het vuur en laat het vleesmengsel afgedekt circa 2 uur sudderen.

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Voeg vlak voor het serveren de in vieren gesneden artisjokharten toe aan het vlees. Serveer het vleesmengsel met de tagliatelle en bestrooi het met de parmezaanse kaas.