Tagliatelle con gorgonzola extra

Door: Geert op 12 december 2011

olijfolie

Recept omschrijving

Een lekker pasta recept met gorgonzola en walnoten, ook heerlijk wanneer je vegetarisch bent.

Ingredienten

  • pakje verse tagliatelle
  • olijfolie
  • gedroogde tijmblaadjes
  • slagroom
  • gorgonzola
  • scheutje melk
  • gepelde walnoten
  • peterselie voor garnering
  • peper en zout

Kook instructies:

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en zout beetgaar. Maak intussen de saus: pel de sjalotjes en snipper ze grof.

Verhit in een steelpan de olijfolie en fruit de sjalotjes glazig. Snijd de gorgonzola in stukjes, voeg die al roerend aan de sjalotjes toe, roer de tijm en de slagroom erdoor en verwarm het geheel zachtjes tot de kaas is gesmolten.

Breng op smaak met (zout) en peper. Voeg, als de saus te dik wordt, wat melk toe.

Giet de tagliatelle goed af en schep de saus erdoor. Verdeel de tagliatelle over 2 diepe borden en strooi er de walnoten over. Garneer met peterselie.