Tagliatelle met gemengde vissaus

Door: Lili op 14 mei 2012

Recept omschrijving

Tagliatelle met gemengde vissaus (je snapt natuurlijk wel dat de foto vissen uit een aquarium zijn)..

Ingredienten

  • tagliatelle
  • jonge prei
  • stengels bleekselderij
  • een paar worteltjes
  • bakboter
  • schelvisfilet
  • zalmforelfilet
  • gekookte mosselen
  • Noorse garnalen
  • pot visfond
  • droge witte wijn
  • crème fraîche
  • zout, peper,
  • paprikapoeder
  • dille
  • zakje Deense Mozzarella of geraspte, heel jonge kaas

Kook instructies:

Snijd de prei in ringen, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in reepjes en fruit ze in de boter. Snijd de visfilet in mooie stukjes en schep die bij de groenten. Voeg de fond toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Schep de groenten en de vis uit de pan en laat de bouillon met de wijn tot de helft inkoken.

Kook intussen de lintmacaroni in ruim kokend water met wat zout 9 minuten, laat op een zeef kort uitlekken, doe de pasta terug in de pan en schud om met een klontje boter of een lepel (olijf)olie.

Roer de crème fraîche bij de saus en laat die tot sausdikte inkoken. Voeg de visstukjes, de groenten, mosselen en garnalen weer toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper, een snufje paprikapoeder en de dille. Serveer met Mozzarella of jonge kaas.