Tagliatelle met limoen-hamsaus
Door: peter op 13 december 2011
Recept omschrijving
Tagliatelle met limoen-hamsaus, dit is een heel speciaal pasta recept.
Dit recept maakt gebruik van Citroenmelisse. Weet je niet wat het is? Klik dan op de link.
Ingredienten
- limoenen
- tagliatelle
- peper en zout
- fijngesneden ui
- boter
- champignons in plakjes
- achterham in reepjes
- kippenbouillon
- slagroom
- allesbinder
- fijngesneden citroenmelisse
Kook instructies:
Was de limoenen, schil ze heel dun, snijd de schil in dunne reepjes en pers 1 limoen uit. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak intussen de ui in de boter zachtjes ± 3 minuten.
Voeg de champignons en de ham toe en bak die ± 5 minuten mee. Voeg de bouillon, slagroom, limoenreepjes, zout en peper toe en laat alles nog ± 2 minuten zachtjes koken.
Bind de saus met allesbinder en breng op smaak met 2-3 eetlepels limoensap. Meng de tagliatelle door de saus. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de citroenmelisse.