Tagliatelle met oesterzwammen

Door: emmy op 16 januari 2012

olijfolie

Recept omschrijving

Een lekker receptje met oesterzwammen en saliesaus

Ingredienten

  • tagliatelle
  • zout en peper
  • olijfolie
  • sjalotje, gesnipperd
  • geperst teentje knoflook
  • oesterzwammen
  • verse salieblaadjes
  • creme fraiche

Kook instructies:

Kook de pasta in ruim water met zout en 1/2 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat ze uitlekken. Bak het sjalotje en de knoflook ± 5 minuten in 1/2 eetlepels olie. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze al omscheppend ± 2 minuten. Voeg de salie en de crème fraîche toe.

Laat de saus iets inkoken en breng op smaak met zout en peper. Schep de saus door de pasta. Lekker met een salade van blaadjes spinazie, reepjes rosbief, geroosterde pijnboompitten, flinters oude kaas, stukjes vruchtvlees van een citroen en 2 eetlepels olijfolie.