Tagliatelle met oesterzwammen-saliesaus
Door: Lili op 7 maart 2012
Recept omschrijving
Tagliatelle met oesterzwammen-saliesaus. Een heerlijk en snel vegetarisch pastarecept.
Ingredienten
- groene lintmacaroni
- zout, peper
- olijfolie
- gesnipperd sjalotje
- geperst teentje knoflook
- oesterzwammen, steeltjes verwijderd, hoedjes in reepjes
- verse salieblaadjes
- crème fraîche
Kook instructies:
Kook de pasta in ruim water met zout en 1/2 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat ze uitlekken. Bak het sjalotje en de knoflook ± 5 minuten in 1/2 eetlepels olie. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze al omscheppend ± 2 minuten. Voeg de salie en de crème fraîche toe.
Laat de saus iets inkoken en breng op smaak met zout en peper. Schep de saus door de pasta. Lekker met een salade van blaadjes spinazie, reepjes rosbief, geroosterde pijnboompitten, flinters oude kaas, stukjes vruchtvlees van een citroen en 2 eetlepels olijfolie.