Tagliatelle met sint-jacobsmosselen

Door: Linda op 4 december 2011

mossel, mosselen

Recept omschrijving

Tagliatelle met sint-jacobsmosselen

Ingredienten

  • sint jacobsmosselen (diepvries)
  • teentjes knoflook
  • bosje peterselie
  • Spaanse peper
  • tagliatelle
  • peper en zout
  • olijfolie

Kook instructies:

Laat de sint-jacobsmosselen een nacht ontdooien in de koelkast en dep ze droog. Snijd het rode koraal eraf en snijd de nootjes zo nodig in stukjes.

Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes. Hak de peterselie fijn. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en hak het vruchtvlees fijn. Kook de tagliatelle 'al dente' in water met wat zout. Verhit de olie en fruit de knoflook. Roer er de peterselie, de peper en 1 pollepel dooiwater van de schelpen door en laat even stoven.

Voeg de witte sint-jacobsnootjes toe en roerbak ze 1 minuut. Kruid met peper en zout. Verwarm de stukjes koraal nog even.

Giet de tagliatelle af en schep de saus erop.