Tagliatelle met tonijn en zeevruchten

Door: Linda op 1 oktober 2012

fruits de mer

Recept omschrijving

Tagliatelle met tonijn en zeevruchten, dit is een lekker smakelijk en snel te bereiden pasta recept.

Ingredienten

  • blikje tonijnstukjes in olie
  • bakje (ca. 200-300 gr.) gemengde zeevruchten
  • grote ui, gesnipperd
  • grote ui, gesnipperd
  • bekertje crème fraiche
  • flinke scheut droge witte wijn
  • eet. Italiaanse kruiden
  • versgemalen peper
  • zout naar smaak
  • verse spaghetti

Kook instructies:

Fruit de uien in wat boter of olie.

Voeg als deze gaar en bruin zijn de uitgeperste tenen knoflook toe en maal er royaal peper over.

Voeg de tonijn toe.

Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Doe de wijn bij de tonijn, met de Italiaanse kruiden en de room.

Laat dit even op hoog vuur inkoken.

Voeg als laatste de zeevruchten toe en verwarm kort op hoog vuur (opmerking: doe dit echt als laatste! Zeevruchten worden namelijk taai als je ze te lang meebakt).

Nog even proeven en naar smaak nog wat zout en versgemalen peper toevoegen.

Schep de saus door de pasta en serveer direct.

Serveertips: Het wordt helemaal culinair genieten door er per persoon 4 gemarineerde, gegrilde scampi's op te leggen. Maak hiervoor een marinade van: olijfolie 3 tenen knoflook 6 eetlepels chilisaus Marineer de gepelde scampi's circa 3 uur. Verhit een grillpan en gril de scampi's kort op hoog vuur. Leg deze op de pasta.