Tagliatelle met zalm en wijn

Door: peter op 19 januari 2014

verse moten zalm

Recept omschrijving

Tagliatelle met zalm en witte wijn, ik zeg: dat is de ideale combinatie ! Geniet lekker van dit mooie en makkelijke pasta gerecht. Heerlijk dat Italiaanse eten.

Ingredienten

  • tagliatelle
  • moten verse zalm
  • VOOR DE SAUS:
  • droge witte vermout (Martini)
  • droge witte wijn
  • gehakte bieslook
  • takjes dille
  • room
  • blokje visbouillon

Kook instructies:

Laat voor de saus de vermout en de wijn met een 1/2 visfondtablet (of 1 dl zelfgemaakte visfond) tot de helft inkoken en snipper er de bieslook over. Voeg de room toe, laat de saus opnieuw tot ± de helft inkoken en houd haar goed warm.

Pocheer de zalmmoten ± 7 minuten in water met wat zout. Doe, als de zalm bijna gaar is, wat verse fijngesneden dille door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper (en eventueel wat suiker als zij te zuur mocht zijn).

Als de saus te dun of geschift mocht zijn, kunt u haar nog iets binden met een witte roux of met maïzena. Serveer de saus met de tagliatelle op zeer warme borden.