Tagliatelle met zongedroogde tomaten en basilicum
Door: Lili op 15 juli 2012
Recept omschrijving
Tagliatelle met zongedroogde tomaten en basilicum is een heerlijk vegetarisch pastarecept.
Ingredienten
- pak tagliatelle van 500 gram
- potje met zongedroogde tomaten op oliebasis (ca. 15 a 20 stuks)
- handen vol met verse basilicum
- uien
- tenen knoflook
- zout
- peper
- olijfolie
- balsamico-azijn
Kook instructies:
Tagliatelle al dente koken.
Een flinke scheut olijfolie in een steelpannetje en daarin de uien en teentjes knoflook gesnipperd glazig laten worden. Zout, peper en een scheutje balsamico-azijn toevoegen.
De zongedroogde tomaatjes in stukjes snijden en mengen met de ui en knoflook. Als de tomaatjes warm zijn het pannetje van het vuur halen en de verse basilicum toevoegen. Nog flink wat olijfolie erbij doen en mengen met de tagliatelle. Lekker met een stukje zalm en stokbrood met kruidenboter.