Tagliatelle uit Modena
Door: Linda op 15 november 2011
Recept omschrijving
Tagliatelle uit Modena
Dit is een tagliatelle met spek, gehakt, eieren, tomaten…. te veel om op te noemen. Een heerlijke winterse pasta met al die vetjes erin.
Ingredienten
- tagliatelle
- olijfolie
- spekblokjes
- ui
- rundergehakt
- tijm
- teentje knoflook
- tomaten
- eieren
- runderbouillon
- bakje peterselie
- geraspte Parmezaanse kaas
- peper en zout
Kook instructies:
Kook de tagliatelle en laat die in een vergiet uitlekken. Bak in 1 eetlepel olijfolie de spekblokjes tot ze knapperig zijn. Snipper de ui en voeg die toe en laat alles, onder voortdurend omscheppen, zolang bakken tot de ui glazig ziet.
Schep er het rundergehakt door. Pers er het teentje knoflook boven uit. Laat alles dan nog zo lang bakken tot het gehakt de oorspronkelijke kleur heeft verloren en in kruimels uiteen is gevallen.
Breng het mengsel op smaak met wat zout, peper en een mespunt fijngewreven gedroogde tijm of rosmarijn. Snij twee ontvelde tomaten in plakken. Bestrooi ze met wat zout, peper en een vingergreep gedroogde oregano. Klop in een kom 2 eieren en 2 dl. bouillon los. Roer er 1 eetlepel fijngehakte peterselie en/of bladselderij door. Beboter een ovenvaste schaal. Verdeel de helft van de tagliatelle over de bodem. Schep daarop het gehaktmengsel en dek het af met plakken tomaat. Verdeel daarover de rest van de tagliatelle.
Schenk het eimengsel erover. Strooi er twee eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas over. Leg er hier en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal iets boven het midden in de reeds tot 175°C voorverwarmde oven. Laat er in 30 minuten een fraai goudbruin korstje op bakken.