Tagliatelle verde met asperges
Door: dorus op 7 januari 2012
Recept omschrijving
Tagliatelle verde met asperges en een garnalen-roomsaus
Ingredienten
- asperges
- groene tagliatelle
- olijfolie
- gesnipperde sjalotjes
- bloem
- bekertje creme fraiche
- gamba's
- sprietjes geknipte bieslook
- peper en zout
Kook instructies:
Asperges schoonmaken, koken volgens basisrecept en het kookvocht opvangen. Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing. Asperges in stukjes snijden van circa 2 cm lang. Sjalotjes pellen en fijn snijden. In pan olie verhitten.
Fijngesneden sjalotjes bakken. Bloem toevoegen en even mee verhitten. 1 1/2 dl kookvocht toevoegen, aan de kook brengen en tot saus roeren. Aspergestukken en crème fraiche erdoor roeren. Garnalen toevoegen en nog even verhitten. Bieslook fijn knippen.
Saus op smaak maken met peper en zout. Tagliatelle afgieten en over vier borden verdelen. Saus erop scheppen en bestrooien met fijn geknipte bieslook.