Tartufo
Door: Linda op 8 september 2011
Recept omschrijving
Tartufo (Italiaans voor truffel) is een Italiaanse ijsspecialiteit, een soort ijsbonbon met een kern van bittere truffelchocolade die wordt versierd met slagroom, cacaopoeder, chocoladesaus en/of vanillesaus.
- Tartufo bianco bestaat uit een gevulde bal vanille-ijs, vaak opnieuw omhuld met een laag chocolade-ijs
- Tartufo mokka bestaat uit een gevulde bal mokka-ijs
- Andere Tartufovarianten bevatten veelal likeur en fruit
(Wikipedia)
Ingredienten
- suiker
- kop echte cacao
- oploskoffie of echte koffie
- water
- eierdooiers
- Maraschino kersen
- slagroom
- rum
- chocolade
Kook instructies:
Sop de kersen in de rum. Meng de suiker, cacao en oploskoffie samen en doe dit in een sauspan. Doe er het water bij en meng goed. Breng het mengsel aan de kook tot alles heel goed gemengd is. Ondertussen klop je de eierdooiers los.
Terwijl je rustig verder blijft roeren, doe je er heel langzaam het kokende mengsel bij. Blijf roeren van het vuur weg tot het mengsel dik wordt en je de strepen van het roeren blijft zien als je stopt. Klop de room op met de rum. Doe dit voorzichtig bij het chocolademengsel. Doe er ook de geschaafde chocolade bij. Doe dit mengsel nu in bakpapieren vormpjes in een muffinpan.
Vul elk vormpje tot 1/3. Plaats er een kers in en vul dan de rest van het vormpje. Zet dit nu minstens 4 uur in de diepvries. Vooraleer je dit opdient, kan je er wat opgeklopte slagroom op doen. In de diepvriezer kun je het een maand bewaren.