Uiensoep met ravioli

Door: Linda op 5 oktober 2011

Recept omschrijving

Een lekkere kruidige uiensoep met een beetje pasta erin namelijk ravioli, probeer het eens!

Ingredienten

  • uien
  • teentjes knoflook
  • aardappelen
  • olie
  • glas witte wijn of sherry
  • pot rundvleesbouillon met vlees
  • gehakt
  • koffiemelk
  • geraspte oude kaas
  • zout, peper
  • ravioli
  • gesnipperde peterselie

Kook instructies:

Snijd de uien in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de aardappelen minuten. Pureer het mengsel met een staafmixer. Voeg de wijn en de volgens voorschrift verdunde bouillon met vlees toe en breng de soep aan de kook. Maak het gehakt aan met de koffiemelk, de helft van de kaas en zout en peper en draai hier kleine balletjes van. Voeg de gehaktballetjes en de ravioli toe en laat 20 minuten zacht koken.

Breng de soep met zout en peper op smaak en roer er de peterselie door. Strooi er aan tafel de rest van de kaas over. Variatie: Pureer de soep niet. Fruit met de ui rode paprikastukjes mee. Voeg geen gehaktballetjes toe, maar 100 gr hamblokjes en 100 gr oude kaasblokjes. Serveer de soep direct, met geraspte oude kaas.