Varkenshaas in een romige saus

Door: Linda op 27 augustus 2012

Recept omschrijving

Varkenshaas in een romige saus van tappenade met gedroogde zontomaatjes

Ingredienten

  • varkenshaas
  • sjalotjes
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • tapenade van gedroogde zontomaatjes
  • halve vleesbouillonblok
  • teentjes knoflook
  • slagroom
  • olijfolie
  • peper en zout
  • garnering: fijngeknipte basilicumblaadjes

Kook instructies:

Strooi peper en zout over de varkenshaas en bak deze aan op een hoog vuur in de olijfolie. De varkenshaas warm houden in folie in een voorverwarmde oven. De sjalotjes fijnsnipperen en met de Italiaanse kruiden in het bakvet op een niet te hoog vuur aanbakken.

De knoflook met de tappenade van gedroogde zontomaatjes toevoegen en het geheel even verwarmen. Dan de room toevoegen en alles even laten inkoken met het verkruimelde vleesbouillonblokje. Mocht de saus te dik worden dan een schuitje witte wijn toevoegen. Even proeven en indien nodig nog wat versgemalen peper en zout toevoegen. De varkenshaasjes op een voorverwarmde schotel met een paar eetlepels saus en fijngesnipperde basilicum opdienen. De rest van de saus in een sauskommetje op een rechaud warmhoudplaat) opdienen. Serveer hierbij een peperspaghetti en een Italiaanse salade.